JADŁOSPIS 31.08-04.09.2020
PONIEDZIAŁEK
śniadanie: pieczywo mieszane
(20 g), masło (4g),papryka (20g), ogórek kiszony (20g), filet z piesi kurczaka
(20g), herbata owocowa (230 ml), płatki
miodowe z mlekiem (12g,180 ml mleka), żłobek: kaszka owocowa (12g, 180 ml
wody) (1,7)
II śniadanie: owoc
zupa: pomidorowa z makaronem (makaron 30g,
marchewka(20g), pietruszka(10g), por(5g), pomidor 10g, koncentrat pomidorowy
5g, przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana 18%
15g, (7,9)
II danie:
ryż z jabłkami( ryż 30g, jabłka 10g, jogurt grecki 10g, cynamon (1,7)
podwieczorek: warzywo
II
podwieczorek: kanapeczki
WTOREK
II śniadanie: owoc
zupa: barszcz
biały (ziemniaki 30g, marchewka 40g, pietruszka 10g, por 5g, chrzan 5g, sól
pieprz, liść laurowy, ziele angielskie,
groszek ptysiowy 5g,) (7,9)
II danie: pene
(makaron pszenny /bezglutenowy 30g, filet z piersi kurczaka 20g, szpinak 10g,
czosnek 5g,śmietana 18% 15g,)(1,7)
I podwieczorek: warzywo
II
podwieczorek: kanapeczki
ŚRODA
śniadanie: pieczywo mieszane (20 g), masło (4
g), frankfurterki 40g( mięso z szynki
wieprzowej, sól, ekstrakt drobiowy, gorczyca) ogórek kiszony (20g), rzodkiewka
(20g) herbata owocowa (230 ml), kakao
(12g,180ml mleka) żłobek: kaszka owocowa (12g,180 ml wody) (1, 7)
II śniadanie: owoc
zupa: ogórkowa( ogórek 20g,
ziemniaki 30g, marchewka 20g, pietruszka 10g, por 5g, przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie,
liść laurowy śmietana18% 15g, , ) (1,9)
II danie: : zapiekanka warzywno-ziemniaczana (ziemniaki 40g,
marchewka 10g, kalafior 20g, brokuł 20g, kukurydza 5g, sos jogurtowy 10g, ser
żółty 5g (1,7)
podwieczorek: warzywo
II
podwieczorek:. kanapeczki
CZWARTEK
Śniadanie: pieczywo
mieszane(20g), masło (4g), serek almette (20g), pomidor 20g, pomidor 20g,
rzodkiewka 20g, owsianka na mleku 12g,
180ml mleka, herbata owocowa (230ml), żłobek: kasza owocowa (12g, 180ml wody)
(1,7)
II śniadanie: owoc
Zupa: wiosenna ( marchew 20g, pietruszka 10g, por 5g, ziemniaki
20g, brukselka 20g, kalafior 10g, , przyprawy sól pieprz ziele angielskie,
(1,9)
II danie: gulasz wieprzowy (mięso wieprzowe 30g, kasza pęczak 30g,
surówka z kapusty i marchewki 20g,) (7,
9)
podwieczorek: warzywo
II podwieczorek: kanapeczki
PIĄTEK
śniadanie: pieczywo mieszane (20 g), masło (4 g), pasztet
drobiowy (20g), pomidor (20 g), ogórek świeży (20g), herbata owocowa (230 ml) ,
żłobek: kaszka owocowa (12g,180 ml wody), płatki czekoladowe na mleku ( 12g,
180 ml mleka)(1,7)
II śniadanie: owoc
zupa:
krem z dyni z groszkiem ptysiowym ( ziemniaki 30g, marchewka 20g,
pietruszka 10g, por 5g, dynia 30g, sól,
pieprz, liść laurowy, ziele angielskie groszek
ptysiowy 10g, śmietana 18% (7,9)
II danie: łazanki
(makaron 20g, kapusty kiszona 20g, kiełbasa śląska 10g, koncentrat
pomidorowy 5g(1,7)
I podwieczorek: owoc
II
podwieczorek: kanapeczki
Alergeny-oznaczenia:
1-zboża
zawierające gluten ( pszenica, żyto) 7- mleko (łączenie z laktozą) 9-
seler
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz