JADŁOSPIS



   JADŁOSPIS 31.08-04.09.2020

PONIEDZIAŁEK

śniadanie:   pieczywo mieszane (20 g), masło (4g),papryka (20g), ogórek kiszony (20g), filet z piesi kurczaka (20g),  herbata owocowa (230 ml), płatki miodowe z mlekiem (12g,180 ml mleka), żłobek: kaszka owocowa (12g, 180 ml wody)  (1,7)
II śniadanie: owoc
zupa: pomidorowa z makaronem (makaron 30g, marchewka(20g), pietruszka(10g), por(5g), pomidor 10g, koncentrat pomidorowy 5g, przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, śmietana 18% 15g,  (7,9)
II danie:  ryż z jabłkami( ryż 30g, jabłka 10g, jogurt grecki 10g, cynamon  (1,7)
podwieczorek: warzywo
II podwieczorek: kanapeczki

                                                                                         WTOREK

II śniadanie: owoc
zupa:  barszcz biały (ziemniaki 30g, marchewka 40g, pietruszka 10g, por 5g, chrzan 5g, sól pieprz, liść laurowy, ziele angielskie,  groszek ptysiowy 5g,) (7,9)
II danie:  pene (makaron pszenny /bezglutenowy 30g, filet z piersi kurczaka 20g, szpinak 10g, czosnek 5g,śmietana 18% 15g,)(1,7)
I podwieczorek: warzywo
II podwieczorek: kanapeczki



ŚRODA

śniadanie: pieczywo mieszane (20 g), masło (4 g),  frankfurterki 40g( mięso z szynki wieprzowej, sól, ekstrakt drobiowy, gorczyca) ogórek kiszony (20g), rzodkiewka (20g)  herbata owocowa (230 ml), kakao (12g,180ml mleka) żłobek: kaszka owocowa (12g,180 ml wody) (1, 7)
II śniadanie: owoc
zupa:  ogórkowa( ogórek 20g, ziemniaki 30g, marchewka 20g, pietruszka 10g, por 5g,  przyprawy: sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy śmietana18% 15g, , ) (1,9)
II danie: : zapiekanka warzywno-ziemniaczana (ziemniaki 40g, marchewka 10g, kalafior 20g, brokuł 20g, kukurydza 5g, sos jogurtowy 10g, ser żółty 5g (1,7)
podwieczorek: warzywo
II podwieczorek:. kanapeczki
CZWARTEK

Śniadanie:  pieczywo mieszane(20g), masło (4g), serek almette (20g), pomidor 20g, pomidor 20g, rzodkiewka 20g,  owsianka na mleku 12g, 180ml mleka, herbata owocowa (230ml), żłobek: kasza owocowa (12g, 180ml wody) (1,7)
II śniadanie: owoc
Zupa:  wiosenna   ( marchew 20g, pietruszka 10g, por 5g, ziemniaki 20g, brukselka 20g, kalafior 10g, , przyprawy sól pieprz ziele angielskie, (1,9)
 II danie: gulasz wieprzowy (mięso wieprzowe 30g, kasza pęczak 30g,  surówka z kapusty i marchewki 20g,) (7, 9)
podwieczorek: warzywo
II podwieczorek: kanapeczki



PIĄTEK

śniadanie:  pieczywo mieszane (20 g), masło (4 g), pasztet drobiowy (20g), pomidor (20 g), ogórek świeży (20g), herbata owocowa (230 ml) , żłobek: kaszka owocowa (12g,180 ml wody), płatki czekoladowe na mleku ( 12g, 180 ml mleka)(1,7)
II śniadanie: owoc
zupa:  krem z dyni z groszkiem ptysiowym ( ziemniaki 30g, marchewka 20g, pietruszka 10g, por 5g,  dynia 30g, sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie  groszek ptysiowy 10g, śmietana 18%  (7,9)
II danie:  łazanki  (makaron 20g, kapusty kiszona  20g, kiełbasa śląska 10g, koncentrat pomidorowy 5g(1,7)
I podwieczorek: owoc
II podwieczorek: kanapeczki

Alergeny-oznaczenia:
1-zboża zawierające gluten ( pszenica, żyto) 7- mleko (łączenie z laktozą)  9- seler



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz